Жители на село Атия излязоха на протест и заплашват да блокират

...
Жители на село Атия излязоха на протест и заплашват да блокират
Коментари Харесай

Протест и блокада на пътя след смъртта на ученик

Жители на село Атия излязоха на митинг и заплашват да блокират пътя Бургас-Созопол. Причината е гибелта на 16-годишния Костадин, който в понеделник беше погубен на пешеходна пътека в селото. Момчето пресичало, с цел да си хване рейса за Бургас, където учи, когато автомобилът го блъснал. Единственият свидетел на нещастието споделя, че било към момента мрачно и валял дъжд.

Сега хората, които живеят в околните села, упорстват да се обезопаси региона към мястото за секване и автобусната спирка. Според локалните пътят е извънредно рисков и там през годините са починали най-малко още трима души. 

Тази заран десетки поданици на Атия и околните градове и мощ се събрха на кръстовището сред военноморската база и Селатия, с цел да поставят цветя на пешеходната пътека, където Костадин Джаров от Атия беше пометено от джип.

„ За следващ път институциите не обръщат внимание на казуса, който съществува тук от години. И се питаме какво да създадем, с цел да дадем публичност на казуса. Защо би трябвало да бъде дадена поредна жертва на пътя, с цел да ни чуят институциите. Искаме да пресичаме безвредно. Настояваме за пасарелка, ограничение на скоростта ”, разяснява за, майка на Костадин Джаров.  

Около злощастното кръстовище има още четири паметника на починали хора. Но какво би трябвало да се промени?

„ Искаме да кажем „ Стоп ” на гибелта на това кръстовище. Искаме пасарелка, желаеме кръгово придвижване, понижаване на скоростта. Наличието на радар не стопира водачите ”, възмути се Ренета Стоева, кмет на Атия.

А маркировката на пътя, където е станал случая, за която дава отговор Агенция „ Пътна инфраструктура ”, съвсем не се вижда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР